O školi

O nama

Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški locirana je u samom središtu urbanog dijela Ljubuškog u ulici Hrvatskih branitelja. Pod ovim nazivom djeluje od 20.8.1991.godine, a do tada se vodila pod nazivom “Osnovna škola 29.oktobar Ljubuški“. Škola ima površinu od 4000 m2 i okoliš škole oko 10000 m2. U svojoj dugogodišnjoj praksi, točnije od 1949.g. uspješno odgaja i obrazuje kvalitetne generacije od 1. do 9. razreda.

Danas (školska godina 2023./2024.) nastavu u našoj školi pohađaju 892 učenika. Osim matične škole imamo i četiri područne škole – Miletina, Cerno, Gornji i Donji Radišići. Nastava se izvodi u dvije smjene. 

Škola ima školsku knjižnicu s literaturom prema programu od 1. do 9. razreda., te nastavničku pedagoško-psihološku literaturu. Krajem 2002. i početkom 2003.g. oformljen je kabinet za zemljopis i povijest, kabinet za strane jezike, a ujedno i multimedijalni kabinet za razne potrebe prezentiranja, kao i kabinet za biologiju. Škola se zalaže za unapređivanje i poboljšanje uvjeta odgojno-obrazovnog rada za što su nužna suvremena pomagala. Kabineti  fizike, kemije i biologije te informatički kabinet su opremljeni i  na raspolaganju učiteljima od školske godine 2013./14. 2016. godine sredstvima Vlade RH izgrađen je višenamjenski kabinet “Stvaraonica” za kreativno izražavanje i životno osposobljavanje.

Škola nudi mogućnost izvannastavnih aktivnosti u svom prostoru vikendom i večernjim satima radnim danom nakon nastave.

Školske 2012. / 2013. g. u holu škole je postavljena bista oca hrvatske književnosti, a i po kojemu škola nosi ime, Marka Marulića. U našoj školi se obilježava više datuma tijekom školske godine: Dani kruha, Božićna priredba (kao svečani prikaz svega onoga što se radilo po sekcijama tijekom prvog odgojno – obrazovnog razdoblja), večer poezije, Valentinovo, karneval ( izbor najbolje maske), Dan planeta zemlje, Dani voda (uz prigodnu prezentaciju naših riječnih tokova, vodopada i izvora), Dan škole 25. travnja (kulturno-zabavni i športski program), te proslava male mature s učenicima devetog razreda.

Trudimo se stalnim ulaganjem našu školu učiniti ugodnim mjestom boravaka učenicima i uposlenicima.